Sviland- Stil/Uis 4-4

Nok en målfest

4-4-2:
Og her forstå jeg hvorfor en ikke bør vente for lenge med å skrive kampreferat. Er det noen som husker oppstillingen?

Et universitetslag breddefullt av driddlendinger og avdanka Broddspillere skulle være "eden mad" for et Svilandslag som fikk en skikkelig opptur i forrige kamp mot serielederen, og nå opprykksklare Mastra. I denne kampen skulle vi surfe på den lekre bølgen fra sist kamp. Og det begynte så veldig veldig bra. Spille gled bra, vi vridde spillet akkurat som vi ville, fikk stort rom, ballen gikk og vi veltet frem i angrep. Etter bare noen få minutter trodde vi at den første spikeren var i kista. Ut på venstresiden fikk Thomas Skjæveland ballen, han la presist inn i feltet og på bakre stolpe kom vår ettertraktede Arildo inn fra vingen og styrte ballen lett i mål. Jeg tenkte, som sikkert ikke eneste at dette kom til å bli en lett match.

Så skjedde det som måtte skje. Universitetsjyplingene fikk hjelp av en til tider (Les: hele tiden) svært dårlig dommer som overså en av årets klareste offsider. Stillingen var plutselig 1-1. Fortsatt tenkte vi nok at dette skulle gå greit likevel. Men av en eller annen grunn la vi oss lavt, fryktelig lavt. På den måten kom Uis inn i kampen igjen. Heldigvis får vi av og til corner. På denne spesielle corneren gikk han som under oppvarmingen sa til sin midtstoppermakker at han ikke ville gå frem på corner siden han hadde så vondt i halsen (...). Vel, frem gikk han og stanget inn 2-1 målet.

Så fikk Uis et frispark vi ikke skal snakke så mye om. Eller hva mr Soapy Hands Brattaule... :) til pause var det 2-2.

Noen omrokkeringer i pausen gjorde at Jonni ble satt frem som spiss. Og for et bytte. For en taktisk genistrek. Jonni viste prov på gamle tryllekunster da han ut av ingenting plutselig scoret to mål som gjorde at vi med 20 min igjen av kampen ledet 4-2.

Så skjedde det igjen.

Vi får smekk fordi vi hvilte oss i form både i vinter og i sommer. Studentene løfter hodet fra bøkene, ser frem på banen og oppdager til dels store rom mellom midtbanen og forsvaret som de, med god hjelp av en dommer som enda ikke har lært seg offside, utnytter på det groveste. 10 min før slutt leder vi 4-2. Da kampen blåses av har Uis ni spillere på banen og stillingen er 4-4. Hva som skjedde i disse hemmelige 10 minuttene er det ingen som vet.