Kalender

mandag, juni 27, 2011

Jarl - Sviland

De som var født mellom 87-90 vil sent glemme den gangen vi som gutter skulle spille kamp mot Jarl. Lang historie kort så endte det med bortvist trener, to strffer, 15 tillagte minutter, håndgemeng etter kampen, steinkasting etter bilen våres, og fotballforbud for Jarl i noen måneder etter det jeg har hørt.


Nå er vi en hundealder eldre og har glemt gamle stridigheter med klubben Jarl. Lagoppstillingen var som følger: Ronny- Kenneth, Morten, Tommy, Jani - Sveinung, John Arne, Arild, Alex - Timmi, Jørn

Det må bare skrives med en gang at min husk etter en Fotballkamp er som natt og dag viss vi stiller opp Oli på siden, men skal prøve så godt jeg kan. Det ble diskutert heftig om vi skulle skyte fra midtstreken fra start, vi hadde god vind med oss i 1. omgang.

Jørn mener at dette er en enkel sak, han har jo tross alt satt ballen fra avspark før. Det ble fort avlyst da vi fant ut at Jarl fikk æren av å begynne denne kampen. Vi startet opp med å henge sånn noen lunde med i kampen. Begge lag kom til noen halvsjangser. Så sprakk det i de bakre rekker for Sviland. Ble fortalt i bilen på vei hjem at vi mistet ballen på egen halvdel før ballen ble spilt elegant ned langs Jarl`s vensteside, og venstrevingen legger et fint innlegg som går i en perfekt bue over keeper og rett over hode på Tommy før en Jarl spiller kommer bak og stanger ballen i mål. 1-0. Det blir litt dueller utover kampen, Arild og John Arne (JA) jobber utrettelig på midten. Becken på Sviland er løpsvillige og vil fram i banen. Høyrevingen til Jarl virket som om han også spilte kampen for nærmere 10 år siden da han kom med flere trusler og så en gang til og eg drepe deg. Noen klarer bare ikke å legge fra seg gamle synder. Nå skal det sant sies at det var tredje gangen undertegnede hadde trokket den stakkers gutten på foten. Han led i smerter. Jarl vant en corner på sin høyreside og venstreback til Sviland var på vei inn i feltet for å markere mann. Corner ble tatt kjappt og backen til Sviland måtte bråsnu. Det hjalp så lite for han nådde ikke fram til en hardtarbeidene høyreback på Jarl som slo et av flere gode innlegg i kampen. Syns at Sviland igjen må ta litt selvkritikk for slet markering inne i boksen. 1 omg. Ebbet ut etter Sviland hadde vært frampå med et par anledninger, og alene med keeper hele 2 ganger. Vi maktet rett og slett ikke å ballen over linja. Dommer blåste i fløyta og vi tok oss en velfortjent hvil.


Jarl var allerede ute på banen og var ivrig til å begynne, vi satt i garderoben og hadde noen kloke velvalgte ord fra en frittalende nr. 7. Sviland gikk utpå banen med innstillingen om at disse her må vi klare å slå. I denne innholdsrike 2 omg. Ble det for mye av det gode til at min lille ekornhjerne klarer å huske eksakt når og hvordan målene kom. Vi reduserte hvertfall og tror det var dagens mål av JA der han på 18 meter brenner til kula og limer den oppe i høyre vinkel av målet. Det virket som om JA ikke var så veldig overasket, han hadde jo tross alt satt et par baller der oppe på trening dagen før. Flott mål. Vi hadde gjort en forandring der Sveinung og JA var på topp, Timmi gikk ut for høyreving Thomas. Jørn gikk ned på sentral midtbane for å strø passninger. Dette var dagen til JA og Sveinung. Sveinung kom alene med keeper etter en krempassning fra JA. Som kjent så gjør S sjelden/aldri feil alene med keeper og setter ballen elegant forbi keeper. 2-2. Vi trøkker på og ser at dette kan vi faktisk vinne. S kommer nok en gang alene med keeper og lurer keeper og trekker seg ut til venstere for keeper. Tror det var nok en gang JA som sendte passningen gjennom eller så var det Arild. Da er det nok et mål og vi er i føringen. 2-3 Det stopper litt opp da vi velger å legge oss litt dypere i banen for å forsvare ledelsen. Da kommer Jarl til en del skummle sjangser. Som kjent er angrep det beste forsvar. Dette gjør S alvor av etter en passning fra Jani opp mot S blir han stoppet, men kaver tibake ballen på egenhånd og setter kursen på mål igjen. 2-4. Der var kampballen Sveinungs. Et ekte Hat-Trick, såfremt min husk stemmer. Så husker jeg ikke om det var Jarl som fikk det neste målet men vi sier det sånn for å holde det litt spennede. Vi følger ikke løpene fra midten og Jarl får føre opp mot 16 meteren og han skyter overaskende og veldig godt nede til høyre for Ronny. Godt skudd, men igjen for slakt med markeringen og å følge løpene. 3-4. Siste spikeren i kisten er det JA som setter etter at Alex kommer fra venstre mot høyre inne i boksen og da er det jo best å avslutte med høyre fot. Da Alex er den eneste med venstreslegge hos hos var det jo typisk at det var han som måtte avslutte med "galt bein". Alex fant til slutt ut at skitt au, la det briste eller bære med den høyre foten og klemmer til. Den går rett i stolpen. Heldigvis går den rett ut til en ventende JA som setter sin andre for dagen. JA smilte bredt etter kampen og det gjorde spissmakkeren hans også. 3-5.
Det må også sies at kampenm snudde så og si når en etterlengtet Trond Langeland kom inn på høyreback og den utrettelige unge Toro kom inn på venstrevingen. God coaching i dag med andre ord.

Hvem dagens spiller var i dag står mellom 2 stk, men valget falt til slutt på han som puttet mest mål.
SVEINUNG får utmerkelsen BB i dag. JA en god andreplass.



1 kommentar:

JA! sa...

Litt feil rekkefølge med måla:
2-1 - John Arne- Langskudd fra 18m klint i krysset. Kenneth sendte sin siste pasning den kampen til meg.

2-2 - Sveinung sikkert alene med keeper etter en sweet gjennombruddspasning fra midtbanen fra John Arne.

2-3 - John Arne, etter at Alex kom alene med keeper og satt den i stolpen så sklei John Arne inn returen.

2-4 - Sveinung, nok en gang sikker alene med keeper etter nok en sweet gjennombruddspasning fra John Arne.

3-4 - En elle aen nørd på Jarl

3-5 - Sveinung fastsetter sluttresultatet alene med keeper.