4-4-2: Ronny Ludvigsen - Jan Tore Christiansen, Kenneth Tjessem, Tore Barsnes, Ørjan Eskeland
- Arild Fjelde, Thomas Schoopp, Jørn Vølstad, Morten Myklebust - Jarle Barsnes, Kjartan Hølland

Innbyttere: Ole Martin Skjæveland, Tore Lunde,  Sem Stangeland, Trond Laland, Lars Ove Tjessem

På en tung, men fin, Svilandsmatte møttes to gode naboer til kamp. Figgjo hadde tatt turen helt fra andre siden av bomstasjonen for å spille kamp.

Kampen begynte litt famlende, hvert fall fra hjemmelagets side. Figgjo produserte noen halvsjanser uten å være direkte farlige. Så er det rart med det, Svilandsmaskineriet begynte å rulle. Anført av en svært opplagt kaptein for dagen, Thomas Schoopp, rullet Sviland opp det ene angrepet etter det andre. Det første målet kom etter ca 20 min da Jørn sendte en pasning til Thomas som flikket den gjennom til Jarle som ekspederte den sikkert i mål. Etter dette tok Sviland full kontroll. De lærde strides om hvem som scorte det andre målet, men jeg er villig til å sette pengene på at det var den opplagte høyrevingen Arild som fikk den æren. (red.anm: det viser seg i ettertid at det var Jarle som doblet målkontoen og ikke Arild som åpnet sin)

I de første 30 min av kampen hadde Sviland full kontroll. Vi spilte så og si ball i hatt med et relativt tafatt Figgjolag. Kampens store lyspunkt kom fra startdebutanten Kjartan Hølland fikk ballen midt på motstanderens banehalvdel. Han fører den fem meter før et unisont Svilandslag skriker "SKYT", og han skyter; rett i mål.

Med en tre null ledelse til pause er det ikke en overraskelse at stemningen var god i garderoben. Det ble foretatt noen et bytte i pausen da Kjartan ble byttet ut for Trond Laland. Tidlig i andre måtte klippen, Tore Barsnes, ut pga av en føling med strekk, inn kom Lars Ove Tjessem. Dette førte til rokkeringer på laget. Om det var dette som gjorde at Sviland spilte en av sine dårligste omganger i hele året tviler jeg på, men det er ikke til å komme bort fra at Figgjo var mye bedre med i andre omgang. Til tross for dette klarte de ikke å få ballen i mål før helt på tampen av kampen. I mellomtiden hadde Trond Laland tatt Sviland opp i 4-0.

Kampen ebbet ut med en komfortabel seier til hjemmelaget. Neste, og siste, kamp er mot Siddis SK (FC Show). Den spilles på Hundvåg grus, søndag 12.okt kl 1500. Vinner vi den kampen er vi (etter ryktene) klare for opprykk. Alt press på oss!

Siden den siste kampen går på grus trener vi på grus denne uken. Treningen begynner til vanlig tid kl 1830.