4-4-2: Ronny Ludvigsen - Tor Egil Hjulfeldt, Kenneth Tjessem, Jan Tore Kristiansen, Ørjan Eskeland - Arild Fjelde, Sem Stangeland, Svein Sandhaug, Tron Laland - Tore Lunde, Jarle Barsnes

Innbyttere: Morten Myklebust, Lars Ove Tjessem, Jørn Vølstad

Tilskuere: 4 bortesupportere

Vardeneset 2 har enda ikke avgitt poeng på hjemmebane og det var derfor en stor utfordring Svilandsguttene stod overfor på den strøkne nylagte kunstgressmatten. Med en veldig amputert oppvarming i bunn, noe vi ikke skal gå nærmere inn på (men trenerteamet bommet på kampstarten med en liten time), var guttene klar til kamp. Tenning var skikkelig tilstede og noe stort var helt klart i emning.
I de første ti minuttene av kampen svinget det litt frem og tilbake selv om det var Vardeneset som hadde det meste avv spillet. Sviland var veldig flinke i presset og stresset hjemmelaget på en måte som gjorde at at aldri fikk etabert noe skikkelig spill. Begge lagene hadde sine sjanser, men det var hjemmelaget som først fikk hull på den berømte byllen da de rullet opp et angrep på sin venstreside som til slutt ente bak en meget opplagt Svilandskeeper. Etter dette overtok Vardeneset mer og mer av spillet og mye skjedde langs deres høyreside. Ørjan prøvde å sette dere meget kjappe høyreving ut av spill, men det eneste han fikk var et gult kort. Også Sem pådro seg et gult kort i første omgang. Etter ca 25 minutter gikk hjemmelaget opp i 2-0 på en liten markeringssvikt hos bortelaget. Til tross for to mål mot seg fortsatte Sviland å angripe og ble til slutt belønnet med et straffe da Tore Lunde uregelmessig ble lagt i bakken. Vår Legende aka Kenneth Tjessem gikk selvsikkert frem for å enkelt plassere ballen bak keeper som bare han kan. Men hva skjer? Han sender avgårde et svakt skudd, men som keeper på mirakuløst vis gir retur på; og der er Arild frempå og setter ballen i mål. Resten av omgang var relativt tam. Sem måtte gå ut for Morten grunnet en trøbblete skulder. Morten gjorde et flott innhopp og leverte vrkelig en god søknad for fremtid plass i startelleveren.

Andre omgang bølget frem og tilbake uten de helt store sjansene, men Ronny må trekkes frem som veldig stødig og sikker i denne kampen. Det ble foretatt noen bytter i andre omgang. Ørjan gikk ut for Sem som nå var klar igjen. Tore Lunde gikk ut for Jørn og Lars ove gikk inn for Trond. Lars ove gikk opp på topp sammen med Jarle og Jørn gikk inn sentralt på midtbanen sammen med en alltid like løpsvillig Svein.

Plutselig slår Kenneth en strøken pasning (som bare han kan) ut til en ledig Morten på venstrekanten. Han legger inn en pasning med all slags skruer som glipper mellom fingrene på keeper og frem til Jørn som har sneket seg ubemerket inn i feltet og enkelt kan sette ballen i nettet. På stillingen 2-2 står kanten og vipper og Sviland øyner virkelig håp om å ta alle poengene med hjem, men som vanlig glipper markering, denne gangen på corner og Vardeneset går opp i ledelse igjen. Med bare 6 minutter igjen kaster Sviland seg i angrep før å få nok et mål. Etter en corner blir det klabb og babb i feltet før et skudd fyres av utenfra 16 som måljeger Lars Ove styrer inn med hode. Utligning og ny spenning i kampen. Begge lagene går desperat fremover i håp om å vinne, men kampen ebber ut til uavgjort uten at noen av lagene kan være misfornøyd med det resultatet.

Hvis vi kan ta med oss tenningen og innsatsen fra denne kampen videre kan det love bra for de resterende kamper.

Jeg drister meg også til en liten poenggivning denne kampen.