Kalender

fredag, mai 25, 2007

Hellvik - Sviland 4- 5

Målorgie på Hellvik

”Fem” kilometer nord for Egersund ligger en liten bygd, Hellvik. De har blant annet en fotballbane med et tilhørende fotballag. Dette laget heter Hellvik og spilte mot Sviland i Rogalandscupen 24. mai.

Laget: Bratti – Metal-Stian, Jani, Legenden, Toro – Bucci, Jonni, Joern, Sinte Ronny – Benni, Allah.

Fuktig luft, men opphold varslet en fin dag for fotball, men kampen startet alt annet enn fint for Sviland. Allerede før avspark ble Helvik tildelt straffespark. Med få protester fra Sviland-spillerne kunne publikum konstatere at dommeren nok hadde gjort riktig avgjørelse. Hellvik-spilleren gjorde ingen feil og satte ballen sikkert til venstre for Bratti, som valgte andre siden.

Det skulle bli enda verre for Sviland. Normalt har Bratti en finurlig effekt på ballen når han roper ”ut!”. Denne ballen ville tydeligvis ikke adlyde ordre fra Sviland-keeperen og sneik seg pent inn via stolpen. Før Sviland hadde fått summet seg lå de altså under 2-0.

Men det skulle bli bedre. Sviland styrte resten av omgangen og stod for det meste av ballbesittelse. Mannen som åpnet showet for Sviland var Bucci. Jonni prøvde på en lobb av et eller annet slag. Når Bucci så at det var Jonni som avsluttet bestemte han seg bare for å gi opp å følge noen eventuelle returer. Men ballen traff stolpen. Returen traff Bucci i hælen. Keeper var satt ut og Bucci kunne juble for sitt første seriemål denne sesongen.

Med blod på tann fortsatte Sviland presset. Allah stod for utligningen. Etter mye om og men med keeperen gikk han til slutt forbi og satte ballen i mål. Samme Allah sendte også Sviland opp i ledelsen med en vakker stuphead som gikk via bakken og opp i motsatt kryss. Pent slått corner av Benni.

Sviland hadde også et straffespark i denne omgangen. Årets andrevalg fra 11-meteren, Bucci (bak Geir, selvfølgelig), smilte godt da en Hellvik-spiller handset i feltet etter et langt innkast fra Benni. Mens Bucci la ballen til rette foregikk det heftige diskusjoner på sidelinjen. Kom han til å sette ballen høyt og hardt, som han pleier? Geir mente han kom til å gjøre det, men over mål. Trenerens profeti ble oppfylt og den 22-årige Bucci måtte bare konstatere at hans livslange rekke uten straffebom var brutt. Og drømmen om å kopiere forbildet Geir gikk i vasken.
- Jeg tar dette veldig tungt. Nattesøvnen er garantert ødelagt. Nå får vel Jonni ta straffene, tipper jeg, sa en tydelig nedbrutt Bucci om bommen etter kampen.

I pausen viste Geir seg fra sin hyggelige side. Han sa til og med at Bucci kunne få ta straffe i andre omgang hvis det ble aktuelt. Da ble Bucci glad.

Geir angrer nok på at han ikke var sint i andre omgang, for den var ikke noe særlig sett med Sviland-øyne. Til tross for en heller laber innsats var det Sviland som skulle score først. Legenden hadde gitt plass til Schooopppppp i midtforsvaret like før en corner. Oppe i feltet var en ivrig Jani, som vakkert satte inn 4-2 utagbart i hjørnet, fra 11 meter. Soldaten scoret sitt første mål siden ’97 og var tydelig glad for å score etter ti år med måltørke.

Like etterpå ble Ronny og Bucci byttet ut for de yngre Morten Minstemann og Arnhild. Ronny var ikke fornøyd og gikk sint i dusjen, bare for å bli hentet ut på banen igjen, som keeper, ti minutter senere. Sviland fortsatte å spille dårlig, men plutselig fant minstemann seg selv alene med keeper. Den unge Svilenderen smalt til med all sin kraft fra omtrent 11 meter, midt på keeper. Jeg tror faktisk ballen gikk gjennom den stakkars Hellvik-keeperen. Minstemann feiret med et passende akrobatisk stunt.

På overtid begynte det å rable for Jani, som hadde fått bank gjennom hele kampen av Hellviks ensomme spiss. Jani var så sikker på at han hørte dommeren blåse i fløyta at han prøvde å fange et innlegg med hendene. Han glapp ballen, men Hellvik fikk straffe allikevel. Sinte Ronny reddet straffen og fikk lagt en hånd på ballen. En Hellvik-spiller var på returen med knottene først. Da dommeren godkjente målet svartnet det for Ronny. Heldigvis var Schooopppppp på pletten og bar den sinte keeperen bort fra en slåsskamp han aldri kunne vunnet mot dommeren.

Frodo og Geir fikk også spille litt etter hvert, men fikk ikke tid til å få vist frem sine kvaliteter.

Sviland gjorde jobben sin, som vanlig, og vant komfortabelt 5-4, men overbeviste nok ingen med denne opptredenen.

Jeg vil trekke frem Stian, som overbeviste på høyrebacken. Ellers var også Jonni litt god, selv om han driblet litt mye og nesten fikk rødt kort.
Mvh
Tore Buchholdt Espedal

12 kommentarer:

Anonym sa...

Bra ref Bucci, men kor blir det av kampref fra Klepp2 kampen? By the way....det va i seriekamp me spelte igår..."janni med sitt første seriemål på ti år" :-) mvh Benni

Anonym sa...

rettelse:det va ikje seriekamp

Anonym sa...

Det har du rett i, Benni. Gikk litt fort i svingene. Alle kan gjøre feil ;)

Kampref fra Klepp 2 er ikke mitt ansvar :P

Anonym sa...

Dårlig gjort av ballen å ikke lyste meg. Skriker jeg ut så skal den gå ut :P jaja Skal ihvertfall ha en hånd på stolpen neste gang jeg skriker "ut"

Anonym sa...

Hehe 10 år ja. foruten om målet i vinter såer det nok sikkert rett det tore.

Anonym sa...

Bare passende akrobatisk!?!?fekk 9.7 9.8 9.5 av dommerene!

Anonym sa...

Må presisere nok en ting. Målet til Bucci var selvsagt heller ikke et seriemål. Men det var hans første siden serien ble sparket i gang. Han står dermed fortsatt uten seriemål i år. (Drømmer om mer tillit på vingen, og lover selvsagt å score)

Jani: Det er bare Romario som teller mål i uoffisielle kamper.

Minstemann: Jeg snakket med dommeren etter kampen. Han ga bare 6.9. Vi hadde ikke offisielle linjedommere i denne kampen, så deres meninger blir ikke tatt i betraktning.

terese sa...

En fornøyelse å lese slikt et kampreferat, Tore Buchholdt Espedal.

M+.

Og gratulere med avansement selvfølgelig.

Anonym sa...

Er METALL-STIAN en av dei yngre tenåringane som stormer frem.Eller er det den Gamle lett trente STIAN som stormer frem på høyre flanken.Nb det var et bra referat av TV stjerna Tore...BÆÆÆÆ

Anonym sa...

Eg syns d va litt porno me trening i dag så tiligt... sko hatt d meir..

J! sa...

Jeg foreslår trening hver søndag kl 10.00?

Anonym sa...

D hadde jo våre konge.. sviland e jo topplag... må holla d sånn...