Kalender

tirsdag, juli 04, 2006

Og så en kuriositet dere.

Det de av dere som var på Hovsherad denne fine kvelden i juni for å få med seg sexy football (Sitat: Ruud Gullit) ikke visste var at Fredrikstad Blad hadde sent ut en reporter for å dekke kampen. Nå får vi altså lese hvordan en Svilandskamp ser ut med Østfoldbriller.


Hovserad - Sviland 1-2.

Etter å ha hørt rykter om varierende spill i vårsesongen av Svilands stolte gutter var det med stor entusiasme og spenning vi steg ut av bilen på Hovserad sportsplass etter 45 mil på svingete veier. Selv gleden over pølse på termos, absolute music 9 på kassett og fjell og daler kunne ikke skjule spenningen.

Når den største forvirringen hadde lagt seg (hvem av lagene er Sviland?) og Billy til sin lettelse hadde fastslått at de ikke tok inngangspenger, lot vi oss overraske over denne festfotballen en sein fredag.

Det var tydlig at begge lag hadde bestemt seg for å ta ut alt siste kampen før ferien. Hovserad hadde noen kjappe bein på topp, men Sviland demmet stort sett elegant opp. Og det som kom mot mål ble elegant demmet opp av en strålende opplagt Sviland målvakt.
Men som alle veit, fotball er kjedelig hvis det ikke scores mål.
Og for et mål!
Svilands evigunge Henning dunket ballen hardt og konsist i mål på et frispark fra distanse.
Stadion tok nærmest bølgen i beundring og vi tenkte straks og med en gang på hvordan denne mannen kunne gjort nytten i FFK. I alle årene man trofast har sittet på stadion i all slags vær kan man ikke erindre et eneste mål laget av hjemmelaget på denne måten.

Etter en urutinert hands av bortelagets trener, Geir, ble det fort balanse i regnskapet og til pause stod det 1-1.

Sviland forsøkte feste grep på kampen kjapt etter pause og svilands globetrotter (han med colgatesmilet og Jørn Hoel skjegget som har vært på hawaii - twice) puttet sin første netting denne sesongen etter hjemkomsten fra unaiten.

Etter dette kom Hovserad fryktelig tilbake, og undertegnede satt med hjertet i halsen, skulle det nå ryke? skulle vårsesongen avsluttes med tap? Når Hovserad i tillegg fikk et ekstremt billig straffespark var jeg sikker på at jammen skulle det ikke i det minste bli poengdeling.
Men igjen kan Sviland takke sin solide sisteskanse! For en keeper! At alle tre poengene ble med tilbake til Sviland skal denne mannen ha mye av æren for.

I det hele tatt var det en skrekkelig trivelig aften der på Hovserad Sportsplass, det var gjennombruddshissige spillere, kroppsfinta til målscorer Henning fikk det til å gå galdt nedover ryggen til samtlige, stå-på-vilje og godt humør og selv ikke grillpølse varmet i microovn la demper på stemningen!

Nå kan høstsesongen nesten ikke komme fort nok!

Terese Troy-Johansen

1 kommentar:

Anonym sa...

Vakkert! Jeg sitter her med taarer i oeynene. Maatte resten av sesongen til Sviland fortsette i samme spor.