Kalender

mandag, april 12, 2010

Motstanderlag i 2010

Bryne 3
Bryne 3 er ikke som andre 3’er lag. Dette er slettes ikke spillere som ikke er gode nok for Bryne 2, de er spillere som muligens er for gamle for Bryne 2, men som helt sikkert er gode nok. I fjorårets sesong stilte laget med (gamle) storheter som Alf Inge Håland, Eivind Karlsbakk og Geir Atle Undheim. Det ligger altså litt i kortene at dette er et av favorittlagene i årets sesong. I 2009 var laget meget nære et opprykk til fjerde divisjon, men snublet litt mot slutten.

Forsand
Vi møtte Forsand to ganger i 2009 med tap begge gangene. På bortbane hadde Svilandslaget full kontroll, men evnet ikke å få ballen i mål mer enn en gang og tapte til slutt 2-1. I sesongavslutning hjemme ble vi kjempet i senk og tapte til slutt kampen til tross for gedigne sjanser. Til tross for fjorårets to tap er dette et lag som vi helt klart bør slå to ganger i den kommende sesongen.

Brodd 2
Dette er laget som er mye bedre hjemme enn borte. Mulig de er så dårlige på bortebane grunnet den lange reisen fra Stavanger til Sviland, og at så få gode spillere blir med på denne langturen. De gangene vi har tatt veien til Storhaug har vi rett og slett blitt utspilt etter alle kunstens regler. På hjemmebane har vi en seier og en uavgjort. Brodd spiller i en 4-3-3 formasjon og angriper hurtig. 

Midtbygden
Et hardtsatsende og velspillende MIL lag ble i fjor overraskende slått på Sviland, men ble for gode på eget gress. De har et tydelig spillemønster, med dobling på kantene ved at backene kommer på overlapp samtidig som ballen krysses diagonalt. Med litt mer konsentrasjon i press-spillet bør dette lett dekkes opp for. Dette er et lag vi bør spille jevnt med på en middelmådig dag.

Vardeneset 2
Nok et av disse vanskelige 2’er lagene. En vet aldri hva slags lag en møter. Det kan være mange a-lagsspillere med eller det kan være få. Kvaliteten varierer derfor voldsomt. Vardeneset ble foran den kommende sesongen degradert til 5.div på grunn av at de ikke møtte opp til alle kampene i fjorårets sesong. De er nok veldig sugne på å gjøre oppholdet i 5.div så kort som mulig. Det er dermed rimelig å forvente at de stiller med gode lag. VBK er et spillende lag som vi skal få brynt oss skikkelig på.

Våganes
Nok et gammelt kjennskap. Et knokkellag. Spiller tradisjonell 5.div fotball med lange upresise pasninger som jaktes av spissene. Det er alltid tøffe og tette kamper mot dette laget. Våganes er som regel tippet på nedre del av tabellen, men kom i 2009 på en fin 5.plass og er dermed et lag vi ikke skal avskrive. Men hvis sant skal sies så forventes det at dette laget blir slått.

Suldal
Et av fjorårets store overraskelser. Var med i kampen om opprykk helt til slutt. Det som ødela for laget var noen overraskende svake kamper mot antatt dårligere lag. Vi hadde to tap mot dette laget i fjor. De spiller knalltøff fotball anført av en meget løpsvillig midtbane og har muligens fjorårets beste spiller på sitt lag. Hvis vi hever oss noen hakk så kan vi helt klart hevde oss også mot dette laget.


Sunde
For egen del et helt ukjent blad og vil på bakgrunn av manglende informasjonen mene at vi lekende lett bør slå dette laget… Forrige gang jeg spilte mot Sunde var for ti år siden og da kom politiet til Sunde Idrettpark for å roe ned hissige publikummere og geleide oss trygt hjem til Sviland.

Buøy 2
Mot Buøy 2 bør vi ta seks poeng. I fjor tapte vi en kamp og vant en kamp. I den kampen vi tapte ledet vi 0-1 til det gjenstod fem minutter og klarte likevel å tape 2-1. Årets mest forsmedelig tap. Kampen huskes best for Ole Martins legendarisk volleymål rett i krysset.

Sviland
Et Svilandslag som på papiret muligens er noe svekket fra fjoråret. Håpet er at noen av de unge guttene (i Sviland er du ung og talentfull til du er 27) trår til og leverer varene. Hvis dette skjer kan det virkelig bli moro på stadion i år. Nytt trenerteam, ny giv og økt treningsmengde skal sørge for at årets sesong blir bedre enn fjorårets. 

1 kommentar:

Anonym sa...

trodde det var 39 som var grensen for å være ung og talentfull..... kjenner at selvtilliten dalte nå.... Ronny