Kalender

torsdag, september 11, 2008

Sviland – Høle 4-1

Fine mål, middelmådig kamp.
Lagoppstilling:
4-4-2: Ronny Ludvigsen – Jan Tore Kristiansen, Kenneth Tjessem, Tore Barsnes, Tor Egil Julfeldt – Arild Fjelde, Sem Stangeland, Thomas Schoopp, Morten Myklebust – Jarle Barsnes, Lars Ove Tjessem
Benk: Ørjan Eskeland, Thomas Fjell, Ole Martin Skjæveland, Trond Laland, Svein Sandhaug, Kjartan Hølland

Tilskuere: en plass mellom 15 og 25 stk.

Kamper mot Høle er historisk sett tøffe lokaloppgjør med prestisje. Grunnet manglende folk hos Høle måtte de stille med 9 mann fra start, og det medførte at dette ble alt annet enn et prestisjeoppgjør.
Sviland startet kampen meget nervøst. Tenningsnivået fra forrige kamp var fraværende, og det var lite bevegelighet å glimte i de fremre rekker. Evigunge herr Julfeldt kan knapt krediteres kamp da han fikk føling med en skade i leggen i det dommeren blåste i gang kampen, og Ørjan èntret banen kort tid etter.
Sviland presset høyt i starten av kampen både offensivt og defensivt, men uten kreativitet ble man bare stående å stange i mot. Midtbane og forsvar hang ikke i hop i det hele tatt, og det ble ganske usikkert bak. Det at begge backene gikk på løp samtidig skapte rom for Høle, men siden de kun var 9 mann ble det aldri de helt store sjansene.
Ca midtveis i første omgang sendte Schoopp i vei en gjennombruddspasning til Jarle av ypperste klasse. Jarle løpte fra forsvaret og ekspederte denne elegant i hjørnet fra skrå vinkel, og lettet trykket som låg på ”guttenes” skuldre.
På sidelinjen ankom Svein i treningstøy, og han vendte nesen hjem for å hente drakt og shorts.
Spillet bedret seg ikke mye etter dette, men det ble skapt litt på høyre side med en særdeles aktiv Jan Tore i samspill med den alltid kjempende Arild.
Sem ble byttet ut med Trond etter ca 35 spilte minutter grunnet en stiv nakke, da var Høle oppe i 10 mann. 
Sviland hadde noen cornere ut i omgangen. En liten stund etter Tronds innhopp sendte Morten i vei en god corner som Jan Tore stanget i nettet. En utsøkt heading.

Pause

Det ble foretatt et bytte i pausen, Ørjan måtte vike for Thomas Fjell på venstre back. Høle satte inn sin 11.mann.
2.omgang startet bedre enn den første. Leddene hang bedre i hop, og det var mer bevegelighet hos midtbanen og spissene. Usikkerheten bak var borte, det gikk fortere fra forsvar til angrep.
Det ble foretatt en del bytter. ”Oli” kom inn for Morten på venstre midtbane. Boks til boks spilleren Svein gikk inn sentralt på midten da Fjell fikk en liten smell og Schoopp ble flyttet ned på venstre back.
Etter rundt 60 minutters spill mottok Lars Ove en ball fra Arild på rundt 25 meter. Forsvareren ble dratt av med en frekk vending og 3-0 var et faktum etter at ballen ble skutt i krysset fra 12-13 meter.
Jan Tore og Arilds samspill fortsatte på kanten, og de kom til stadig flere innlegg, men det manglet litt på presisjonen. På den andre siden drev Oli med fiksfakseri, men det ble bare nesten og knapt nok det.
Midtveis i omgangen sendte denne gangen ”Oli” i vei en flott stikker til Jarle som enkelt bredsidet ballen i hjørnet med sin meget følsomme venstrefot, og det stod 4-0.
Jan Tore gikk ut for å bli erstattet av Morten på høyre back. Kjartan gikk inn på topp, og ut gikk tomålsscoreren Jarle.
Med rundt 20 minutter igjen var det ikke mye guts igjen hos Svilandspillerne. Trond jobbet på, men han hadde ikke marginene på sin side. Han fikk et mål korrekt annullert for offside, hadde en heading i stolpen, og fikk en del frispark mot seg. Thomas Fjell kom inn igjen på venstre back når Schoopp ble skadet.
10 minutt før slutt scoret Høle på sin eneste skikkelige sjanse. Ballen ble slått inn foran mål, og Høle reduserte til 4-1. Det ble ropt offside fra Svilands side, men Tore stod tilnærmet på dødlinjen i følge ham selv.
Uten de helt store hendelsene tikket klokken mot slutten, og Sviland vant fortjent 4-1 på en spillmessig dårlig dag.

Av Lars Ove Tjessem

13 kommentarer:

Anonym sa...

5.Poeng: Oli hadde klippet seg !!
3.Poeng: Buå va åpen !!
2.Poeng: Jani sin kontante heading
1.Poeng: LEGENDEN sine ALLTID presise pasninger og overblikk !!

Anonym sa...

4 då?

Anonym sa...

herligt å se at någen tar ansvar med referatene. like kjekt hver gang å komme inn å lese etter kampen. meget bra utført oppdrag Lars Ove.

J! sa...

Er dette noe du sier bare fordi du kommer godt ut av det Jani...

Anonym sa...

Ja selvsagt. men skulle vel litt til å ikke komme godt utav det med den kanon headingen då. Vansklig å ikke komme godt ut av det då!!! Må sje ver sure Jørn syns dine referat og e kjempe:p syns bare det er gøy at noen gjør det. Glimrande

J! sa...

Jeg er helt enig med deg Jani. jeg syns at Lars Ove formulerte et bra og, etter ryktene, presist referat.
Får håpe han har lyst til å skrive resten av sesongen også.

Anonym sa...

Etter rundt 60 minutters spill mottok Lars Ove en ball fra Arild på rundt 25 meter. Forsvareren ble dratt av med en frekk vending og 3-0 var et faktum etter at ballen ble skutt i krysset fra 12-13 meter.

Av Lars Ove Tjessem
-----------------------

Hele Kamp-referatet var MEGET godt formulert !!
Men, mens andre skribenter synes usynlige.......så var du ihvertfall på banen gitt !!!!

Anonym sa...

"På den andre siden drev Oli med fiksfakseri, men det ble bare nesten og knapt nok det".

På seg selv må forfatteren kjenne andre

Anonym sa...

kjekt me mange kommentarer, men mye kjekkere om folk skrive navne sitt og.

Anonym sa...

Takk for fine kommentarer. Synes spesielt innlegg #8 var interessant.
Om det blir flere referater er usikkert.

Anonym sa...

Synes Trond og Jarle var de beste på Sviland i denne kampen.
Toro var banensbeste i det minuttet han spillte:-)
Ellers har jeg ingen behov for krympe mine lagkammeraters prestasjoner i en middels kamp for Sviland.

4 poeng: Trond
3 poeng: Jarle
2 poeng: stopperane Tore B\Kenneth
1 poeng: Jan Tore

Anonym sa...

Må få klarhet i denne kommentaren rundt Oli.
Det var ment som en litt humoristisk beskrivelse av hans prestasjoner i en kortere periode av kampen og ikke en helhetlig vurdering eller uthenging.
Tror hovedpersonen forstod dette selv.

Anonym sa...

ikkje tråkk på oli,han har spelt fast i 4 div