Kalender

onsdag, september 17, 2008

Sviland - Finnøy 2-1


En sjanserik, men målfattig kamp

4-4-2: Ronny Ludvigsen - Jan Tore Kristiansen, Kenneth Tjessem, Tore Barsnes, Ørjan Eskeland -  Arild Fjelde, Svein Sandhaug, Thomas Schoopp, Morten Myklebust - Trond Laland, Lars Ove Tjessem

Innbyttere: Sem Stangeland, Jørn Vølstad, Ole Martin Skjæveland, Rune Oddsen, Kjartan Hølland, Aleksander Tjessem, Thomas Fjell

På den strålende høstmatten tok Sviland imot Finnøy. Kampene mellom disse lagene er ikke alltid en oppvisning i sexy football, selv om det nå alltid er en og annen perle; det som kjennetegner disse kampene er den fine tonen lagene mellom. Så også denne kampen. Honnør til Finnøy for det.

Sviland festet umiddelbart et grep om kampen og viste til tider lekkert pasningsspill. Presset var godt. Snakket mellom spillerne fløy veldig greit og tonen var generelt god. Om det var dette som gjorde at spillet satt som en kule eller om det var at høstformen endelig er kommer er uvisst, men hjemmelaget produserte sjanser på løpende bånd. At det ikke sto mer enn 1-0 til pause er et lite under. Samspillet mellom det nye spissparet Lars Ove og Trond var helt klart fruktbart, om ikke i mål, så hvert fall i målsjanser. Trond hadde fire store muligheter til å føre oss i ledelsen, men det manglet litt på den siste touchen. Lars Ove hadde ikke like mange sjanser som sin makker, men da han ført fikk en satt han den iskaldt bak keeper etter å frekt ha passert tre forsvarer med noe lekkert fiksfakseri. Andre ting å trekke frem fra omganger er forsvaret og keeper som gjorde en kjempekamp. Når jeg ført er i gang vil jeg også berømme midtbanen for utrettelig jobbing. 

I pausen ble det foretatt to bytter. Ut gikk Trond og inn kom Kjartan. Thomas var også sliten og gikk også ut. Der kom Sem inn.

I andre omgang ga vi stort sett fra oss initiativet. Jeg mener dette skyldes manglende aggressivitet og minimalt med snakk mellom medspillere. Det var taust som  graven utpå der. Dermed tvang det seg frem noen bytter. Vi tok ut Lars Ove og inn med Rune Oddsen for å få litt mer pondus der fremme. Senere i omgangen ble også Morten byttet ut for Jørn, Arild for Oli, Ørjan for Thomas Fjell og Kjartan for Aleksander. Det siste resulterte i en smått historisk situasjon da plutselig far og sønn var på samme bane for første gang. Jeg tror ikke det har skjedd siden Ole Martin og Roalds dager. 

Vi kom litt bedre med etter hvert, og plutselig dømte dommeren noe som så ut som et billig straffe. Svilands Nicholai Stokholm aka Kenneth Tjessem fikk fornyet tillit. Denne gangen hamret han ballen i mål med Ronald Komanske dimensjoner. 2-1 til de hvite og røde.

På tampen av kampen hadde helt klart Finnøy sine sjanser til å reduser. Blant annet hadde de et i stolpen og et alene med keeper som Ronny på magisk vis reddet. 

Kampen kunne gått begge veier, men heldigvis vippet den i vår favør. Vi får ta med oss at vi produserte mange sjanser. Neste kamp får vi sette dem også.

Kommentarer?   

5 kommentarer:

Anonym sa...

10.Poeng: Oli me håret !! Damene står i kø ryktes d...utbygger-selskapet har fått beskjed at førsteprioritet må være en stor p-plass for og få plass til alle beilerene !!!

5.Poeng: LEGENDEN !! INGEN OVER INGEN MED SIDEN !!!

3.Poeng: Far og sønn ( ryktes at Roald har blitt observert i de dype svilandskoger...Comeback ??? )

1.Poeng: Ronny...Tottenham har tatt 1 poeng sålangt i serien !!

Anonym sa...

Sist gang meg og Roald eller Far som eg kaller han spillte på samme fotball lag, var på Sirevåg på slektstreff for en ca 20år siden.
Så kansje er legenden og legende sønnen de første far og sønn som har spillt A-Kamp for Sviland sammen.
Noen som har kjenskap til andre???

Ellers så synes eg Sviland var gode i første omg, med mange fine angrep.
Burde egentlig ledet tre-fire null etter første omg.
Men finnøys målmann var både god og heldig.

Poeng:
5 poeng: Kenneth"Legenden" Tjessem
4 Poeng: Schoopp
3 Poeng: Tore
2 Poeng: Lars O.
1 poeng: Arild
0,5poeng: Ronny

J! sa...

Jeg var overbevist om at dere spilte sammen i jubileumskampen for noen år siden. Riktignok ikke en offisiell kamp, men likkavææl.

Anonym sa...

lenge siden såpass innsats
kenneth 5poeng rutinert som få
shopp 4poeng løye visst han hadde klart 2 omganger
trond 3poeng møye fotball i håve på den gutten der
larsi 2poeng for målet
ronny 1poeng for å redda di 2 skuddå di hadde på mål
ellers så ser tabellen farlige ut

Anonym sa...

Shopp spilte en hel kamp som miniputt 9 år.