Kalender

lørdag, mai 27, 2006

Hjertestarter til Sviland...

HJERTESTARTER

Sviland Idrettslag har bestemt seg for å gå til anskaffelse av en hjertestarter.

Grunnen til dette er at hjertestans blant f.eks. unge fotballspillere blir stadig mer utbredt. Vi har hatt flere tilfeller av hjertestans på fotballbane/idrettsarena de siste årene. Siste tilfelle var faktisk i Orre idrettslag, der en ung idrettsutøver fikk hjertestans og døde. Dette har satt en vekker i oss alle, og gitt oss grunn til å tenke gjennom hva idrettslaget kan gjøre for å forhindre at en slik tragisk hendelse skal ramme vårt idrettslag. For en del år tilbake skjedde det også på landslaget, da Ståle Solbakken fikk hjertestans under trening. Den gang gikk det bra takket være nettopp hjertestarter.

Ved innkjøp av en hjertestarter følger det med en del kostnader i tillegg til selve maskinen. Idrettslaget må arrangere et opplæringskurs for lagleder/trener. Hjertestarteren koster kr. 21.000,- via en avtale som NFF har gjort med Lærdal Medical. I tillegg kommer kurs på ca. kr. 14.000,-. Totalkostnaden blir på ca. kr. 35.000,-.

Flere har engasjert seg i denne saken, og styret vurderer hvordan vi kan skaffe pengene som trengs. Vi satser derfor på en ”krone-rulling kampanje” der alle i bygda kan være med på å finansiere dette tiltaket.
Dersom dette skulle gå i boks, vil det være mulig for andre å låne maskinen ved større tilstelninger.
Idrettslaget vil være takknemlig dersom du/dere ønsker å bidra til dette formål.

Vennligst merk innbetalingen med: Hjertestarter og navn

På forhånd takk

Hjertelig hilsen fra styret i Sviland Idrettslag








BIDRAG TIL HJERTESTARTER





Sviland Idrettslag
Løbergsjå
4308 Sandnes



3250 20 41613

1 kommentar:

Anonym sa...

Dette liker jeg. Dette syns jeg er et kjemptiltak.